Videók

Videókon a IV. Protestáns Cigánymissziós Találkozó

A február 9-i, alsózsolcai Protestáns Cigánymissziós Találkozó felvételei.    

Videókon a holokauszt roma áldozatairól történő megemlékezés

A Németajkú Református Egyházközség templomában, 2019. szeptember 1-jén szervezett esemény felvételei.  

Szénási József filmje: Véméndről szeretettel (PAMENDE 2019.06. 21.)

A véméndi fiatalok arany minősítésű oklevéllel térhettek haza az áprilisi Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyről - nemrég a Duna TV járt náluk, hogy bemutassa a helyi általános iskolában végzett példaértékű tehetséggondozó munkát.

A PAX TV összeállítása a "Kethane po Drom" - Reformátusok a cigányok között konferenciáról

Az eseményen bemutatkoztak az egyház cigányok közötti hitéleti és felzárkózási szolgálatai, valamint a társfelekezetek misszióinak képviselői is.

Cigánymisszió az Agnus Rádió Vasárnapi beszélgetések című műsorában

A kolozsvári Agnus Rádió munkatársa, Bálint Enikő a Magyar Református Egység Napján készített összeállítást az Országos Református Cigánymisszió debreceni programjairól.

A szegény ember és az ördög című mese a pilisvörösvári tanodások előadásában

A Pilisvörösvári Fecskefészek Tanoda (Pest megye) tanulói A szegény ember és az ördög című népmesét adták elő magyar és cigány nyelven, az első Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyen.  

Szabadon repülő madár (Válogatás cigány költők verseiből)

Előadók a Véméndi Általános Iskola diákjai: Ignácz Vivien, Orsós Evelin, Orsós Róbert, Vörös Kristóf.

Cigány himnusz a kisszekeresi és véméndi tanodások előadásában

A Kisszekeresi Tanoda (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és a Véméndi Tanoda (Baranya megye) tanuló adják elő a Cigány himnuszt a Magyarországi Református Egyház első, Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyén.

Dicsőítés az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon

A Bodrogközi Református Cigánymissziós Gyülekezetek tagjaiból álló zenekar dicsőítése.

35 éve együtt Bagaméron - Házasság hete

Rézműves Elemérrel és feleségével, Piroskával beszélgettünk közös történetükről, házasságukról és megtérésükről a Házasság hete alkalmából. Az interjú bővebb, írott változata: http://ciganymisszio.reformatus.hu/v/858/

Pilisvörösvári tanoda

A Parókia portál stábja a pilisvörösvári tanodában járt, ahol nemcsak a szakemberek, hanem a gyerekek is szívesen beszéltek mindennapjaikról.

Ki vitathatná el tőlük, hogy reformátusok?

Konfirmáció a sátoraljaújhelyi roma missziós házban

Riportfilm a büssüi cigánymisszióról

 

Tejjel, mézzel...

Reformátusként nem lehet más a feladatunk a mai magyar társadalomban, mint hogy egyházunkban minden ember, származására és társadalmi helyzetére való tekintet nélkül megtapasztalhassa Jézus Krisztus evangéliumának befogadó, gyógyító és újjáteremtő erejét.

Virág a tövisek közt

A Parókia portál portrévideója Káli-Horváth Kálmán képzőművészről.

Új helyen a KuglerArt

Új helyre, a Sütő utcába költözött a KuglerArt. Az első szalonesten a nemrég elhunyt Balogh Balázs Andrásra és feleségére, Oláh Jolánra emlékeztek, családtagokkal, barátokkal közösen. Az esten a Szalon Színház művészei szórakoztatták a közönséget.

„Területfejlesztés: területi hátrányok leküzdése: eszközök és eredmények”

2016. június 14-én, a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság megrendezte a 2016-os év „Védelem, aktivitás, képessé tevés” konferenciasorozatának második rendezvényét. Programja a „Területfejlesztés: területi hátrányok leküzdése: eszközök és eredmények”címen, címet viselte, mely a különböző hátrányokkal küzdő területek és települések társadalmi és gazdasági helyzetét és felzárkózásának lehetőségeit járta körül. Bemutatásra kerültek a területi különbségek és egyenlőtlenségek sajátosságai, az európai uniós projektek, a hátrányok leküzdését célzó kormányzati intézkedések, valamint az egyes kezdeményezések gyakorlati megvalósulása. A konferencia részletes programja itt olvasható.